BİTLİS / MUTKİ - Atatürk İlkokulu

Kas

LÖSEV, ‘’2-8 Kasım Lösemi Haftası’’ kapsamında lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturmaktadır. Lösemili çocukların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek onlara olan destekleri arttırabilmek amacıyla ülke genelinde farkındalık ve kanserden korunma bilinci oluşturma amacıyla çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda çalışmalar hazırlayan, konunun önemine dikkat çeken, etkinliklere katılan idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Toplumun bilim ve teknolojiye olan ilgi, sevgi ve farkındalığını artırmak, TÜBİTAK'ın öncelikli hedeflerindendir. Alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle buluşturan TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, öğrencilerin bilime ilgisini arttırmayı amaçlamaktadır. TÜBİTAK ''Dijital Çağda Aile İçi İletişim'' başlıklı söyleşi Van 100. Yıl Üniversitesi Doç. Dr. Nejdet TAŞKIN tarafından gerçekleştirilmiştir. Söyleşi drama/ soru cevap yöntemleriyle birlikte yapılarak anlamlı öğrenme gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimizi bilim insanları ile buluşturan bu güzel etkinlik için öncelikle TÜBİTAK'a, söyleşi için  Doç. Dr. Nejdet TAŞKIN ve etkinliği koordine eden Okul Müdürümüz Kenan ORAK’a teşekkür ederiz.

Söyleşi sonunda hocamıza teşekkür belgesi takdim edildi.

Kas

Kitap okumak bir çocuğun sosyalleşmesini, doğru dinlemesini, paylaşmasını sağladığı gibi aynı zamanda düşüncesini de zenginleştirir. Bizde farkındalık yaratmak adına öğrencilerimizle hep birlikte kitap okuma etkinliği yaptık. Velilerimizin de evde çocuklarla birlikte okuma alışkanlığını sürdürmesini onlar ile birlikte yeni yayınevlerini, yeni yazarları ve yeni yazın türlerini keşfetmelerini öneriyoruz.Tüm öğrencilerimize kitap okumaya göstermiş oldukları özenden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

2023-2024 Eğitim ve öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 02/11/2023 perşembe günü saat 15.00 ' te 1- B sınıfında velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Okul Psikolojik ve Rehbelik Danışmanımız Çiğdem Rojbin ÖZAYDINLI okulumuzun rehberlik çalışmaları hakkında velilerimizi bilgilendirdi.

Katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ekim ayı boyunca en çok kitap okuyan öğrencilerimize kitap kurdu belgeleri dağıtıldı. Kitap kurdu belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimizin isimleri ;

2-A Asmin Melek ERGÜN

2-B İdil BİRLİK

3-A Ayşenur BARLAK

3-B Ezra ERGÜN

4-A Zeynep Feyza KAÇAR

4-B Havvanur TUTAL

4-C Asel AY

Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULU AŞAĞIDAKİ GÜNDEM MADELERİNİ GÖRÜŞMEK ÜZERE  02.11.2023 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 15.00'TE OKULUMUZ 1/B SINIFINDA YAPILACAKTIR.

TÜM VELİLERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR.

Ekm

12-18 Mart 2023'te okulumuzun öğretmenlerinden Ayça MELEK' in katıldığı İspanya - Barcelona' da gerçekleştirilen 2022-1-TR01-KA121-SCH-000067995 proje nolu Okul Eğitimi alanında (STEAM) Erasmus Akreditaston Eğitimi'nden kareler.

Eyl

Mutki İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Birimi tarafından Genel Hijyen ve El Temizliği hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Vermiş oldukları eğitimden ötürü Mutki İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne okulumuz adına teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılımız tüm Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat BİÇER ve Şube Müdürü Ahmet TEKİN'e okulumuza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haz

2022/2023 eğitim-öğretim dönemi boyunca sınıfları merak ve öğrenme dolu bir atmosfere dönüştüren Öğretmenlerimizi ve bu süreçte büyük bir emek gösteren öğrencilerimizi gönülden kutlar ; öğrenmeye ve üretmeye devam ettiğimiz, yaratıcılıkla dolu bir tatil dileriz.

Haz

Okulumuzda düzenlenen Sanal Gerçeklik Gözlüğü Etkinliği ile öğrencilerimiz farklı deneyimler yaşadılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda 2/B sınıf öğretmeni İrem SARP koordinesinde "From Waste to Art" eTwinning projesi başlatılmıştır. Projede Türkiye'nin Bitlis, Konya, Bartın, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, İstanbul illerinden ve Romanya'nın Galati ilinden toplam 10 katılımcı öğretmen yer almaktadır.

From Waste to Art

Bu proje ile ilkokul öğrencilerine "atık oluşum sürecini bilme, atık oluşumunu önleme, atık oluşumu durumunda doğru ayrım yapma, geri dönüşümün kaynakların verimli kullanımına etkisini anlama" gibi konularda farkındalık kazandırılması amaçlanmaktadır. . Bu amaç doğrultusunda sanat ve sıfır atık felsefesini disiplinler arası bir yaklaşımla birleştirerek öğrencilerin hem yaratıcı düşünme hem de sanat aracılığıyla çevreyi koruma ve yaşatma anlayışını kazanmaları beklenmektedir. Ulusal ve uluslararası ortaklarla birlikte yürütülecek olan proje yaklaşık 4 ay sürecektir. Proje kapsamında "sıfır atık" kavramının içselleştirilmesine yönelik faaliyetlerin her ay senkronize bir şekilde yürütülmesi planlanmaktadır.

Tem

İlçe Kaymakamımız Sayın Necdet ÖZDEMİR ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat BİÇER ile değerli velilerimiz karne heyacanımıza ortak oldular.