Nis

Okulumuzun ev sahipliğiyle gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğrencilerimizin gösterileri ve çeşitli yarışmalarıyla coşkuyla kutlandı.

Nis

Bitlis ilinde 20.04.2024 tarihinde gerçekleştirilen Akıl ve Zeka Oyunları kapsamında yapılan turnuvada okulumuzu farklı kategorilerinde öğencilerimiz temsil etti.

-Equilibrio kategorisinde Bitlis il 2. si Hüseyin TANRIKULU

-Pentago kategorisinde Bitlis il 3. sü Seyit Hamza GEYLANİ

Kurs öğretmenimiz Ayça MELEK'i ve okulumuzu temsil edip  dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Nis

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yürütülen okulumuzun konsorsiyum üyesi olduğu 2022-1-TR01-KA121-SCH-0000067995 numaralı "Okul ve Eğitim Personel Hareketliliği için Erasmus Akreditasyonu" adlı Erasmus+Projesi kapsamında okulumuz Sınıf Öğretmeni Ayça MELEK İspanya'nın Barcelona eyaletinde "Okul Eğitimi Alanında STEAM" eğitimlerine katıldı.

Nis

Her yıl olduğu gibi bu yılda okulumuzda çeşitli etkinliklerle ;

• Öğrencilerde okuma,
  • Öğrenme,
  • Yaşamları boyunca kütüphane kullanma alışkanlığı ve zevkini kazandırma aynı zamanda bilişsel - sosyal gelişimlerine katkı sağlanmak amacıyla öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte ''kÜTÜPHANE HAFTASI'' nı kutladık.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Unutmayalım ki  '' Kitapsız yaşamak; kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır. ''

Nis

Mart ayında sınıflarında en fazla kitap okuyan öğrencilerimiz belgelerini aldılar. Tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

1-A Ömer KURTULMUŞ

1-B Eylül KUŞ

2-A Erva Elif ALPASLAN

2-B Mehmet Emir BAYRAK

3-A Evin Ecrin COŞKUN

3-B Merinay YILMAZ

4-A Serdar ERAT

4-B Muhammed Ensar YILMAZ

4-C Asel AY

Nis

ÇEDES projesi kapsamında okulumuz olarak vatan toprağının her bir zerresinde emeği olan, vatanının bütünlüğü ve milletinin birliği için aziz canlarını feda eden şehitlerimizi anlatmak, öğrencilerimizin bu değerler ışığında bilinçlenmesi ve değerlerimize sahip çıkma öğretisini edinmeleri amacıyla ilçemizde bulunan Şehitlik anıtını ziyarette bulunduk.

Şehitlerimizin ruhuna dualar ederek, onları minnetle andık. Koordinatör öğretmenimiz Serap ASLANATA ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Mrt

''18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'' programı okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli etkinliklerle yapıldı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ !

Mrt

Okulumuz; deprem anında binanın ivedi bir şekilde tahliye edilmesini, güvenli bölgeye geçilmesini ve yaşam çemberinin oluşturulmasını benimsetmek amacıyla öğrenci ve öğretmenlerimizle bu tatbikatı gerçekleştirmiştir. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bilinçli davranışlarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın en zor döneminde, bir millî marşa duyulan ihtiyacı göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. Yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

İlçe genelinde düzenlenen ‘’İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’’ konulu resim yarışmasında birinci olan öğrencimiz Sümeyye TUNÇEL’i tebrik ederiz.

Yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" okulumuzda  kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi

"Dünyada Her Şey Kadının Eseridir. " Tüm dünya emekçi kadınlarının günü kutlu

olsun!

Mrt

Her yıl Mart ayının ilk haftası (1-7 Mart) ülkemizde ‘’Yeşilay Haftası’’ olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Haftası; ülkemizin de önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve diğer tüm bağımlılık yapıcı maddelerle mücadeleyi içermektedir. Okul olarak bu hafta ile ilgili farkındalık çalışmaları yapıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Atasözü/Deyim okuması yapıldı. Ardından resimleme etkinlikleri panoda sergilendi ve de ortaya çıkan üç boyutlu ürünler ile  okulumuzda ''Atasözleri ve Deyimler Canlanıyor Sergisi'' açıldı. Emeği geçen Öğretmenlerimize,öğrencilerimize ve koordinatör Öğretmenimiz Ayser Uygun'a teşekkür ederiz

Mrt

Okul Sınıf Öğretmenimüz Serap ASLANATA tarafından yürütülen ÇEDES projesi kapsamında ''Sabır Değeri'' nin kazandırılması amacıyla çiçek ekimi yapıldı. Çiçek bakımı ile ilgili bilgi verildi, videolar izletildi.

Şbt

Mutki İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine diyabet ve sağlıklı beslenme hakkında eğitim verilmiştir. Eğitimi veren Dr. Rabia SERAN'a teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz sınıf öğretmeni Mubahat ERDAŞ koordinesinde "I Grow With My Strawberries" e-Twinning projesi başlatılmıştır. Projede Türkiye'den 10 öğretmen, Romanya'dan 4 öğretmen yer almaktadır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize Ulusal/Avrupa Kalite Etiketi yolunda başarılar dileriz.